Endret: 29 aug 2018     Opprettet: 14 aug 2018

Innspill på valg av type vindu

Byggherrekomiteen skal velge hvilke type vinduer vi skal ha og ønsker innspill på hva sameierne mener

Byggherrekomitteen skal velge hvilken vindustype som skal settes inn der hvor det skal være vinduer med åpningsmulighet. Vi står mellom to typer og ønsker å høre hva beboerne i sameiet tenker om saken, men presiserer at dette ikke er en avstemming. Vi vil også presisere at vi vil velge kun én av vindustypene under, og det vil ikke bli mulighet for egne tilpasninger.

Vindustypene byggherrekomiteen skal velge mellom er sikkerhetsvindu og toppsvingt vindu.


Sikkerhetsvindu (innadslående)

Dette er et 2-veis vindu med 3 håndtak. Det kan settes i luftestilling, hvor vinduet vippes inn i overkant. For å åpne vinduet helt svinges vinduet inn mot rommet fra siden.

Sikkerhetsvindu i luftestilling
Sikkerhetsvindu i åpen stilling

 

Toppsving/"husmorvindu" (utadslående)

Dette er et tradisjonelt vindu med en vrider i bunn. Det kan åpnes i en lufteposisjon før den når en sikring, men ved å vippe opp sikringen kan vinduet åpnes opp videre. Det kan snues helt rundt for å vaske utsiden av vinduet fra innsiden.

Toppsvingt vindu i luftestilling
Toppsvingt i åpen stilling

 

Begge vindustypene vil være tilnærmet lik når det kommer til pris, U-verdi/isolasjonseffekt, lyddemping, samt levetid, garanti og vedlikehold, og vil komme med luftespalter/-ventiler på topp. Dersom dere har en mening om hvilken type vindu dere ønsker, eller har andre innspill som kan påvirke dette valget, kan dere sende oss en epost på bhk@bsulven.no innen lørdag 18. august.